Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Românii ar putea face orice, dar n-ar avea rost

Fabrica Softronic din Craiova a construit un tren „SF”. Pentru România.

În primul rând pentru că are… cum îi zice mă la aia… aia de am văzut noi în filmele străine cu trenuri… VITEZĂ mă! Poate ajunge la  160 de km/oră. Vă dați seama că la 160 la oră, într-un tren, românii ar crede că intră-n Matrix. Precum în bancuri, sigur se trezește unul să zică: „Da ho, ce ne grăbim așa, că nu fuge Clujul de noi!”.

softronicO invenție frumoasă, ca să nu mai vorbesc de faptul că-i dotat cu tot felul de senzori care măsoară calitatea aerului din vagoane și alte nebunii d-astea de avea Darth Vader la el pe navă. A, și este și electric. Până aici toate-s bune și frumoase, dar trenul ăsta-i ca o mașină frumoasă ținută sub prelată-n fața blocului. Infrastructura feroviară din România nu permite o viteză de 160 km/h, ba chiar în unele zone se circulă cu un lejer 20 la oră, spre satisfacția celor care nu se mai satură de peisaj. În unele zone se merge și mai încet. Practic, ai putea să-ți pui un șevalet în tren și să-ncepi să pictezi peisaje, așa greu s-ar schimba priveliștea.

E totuși drăguț că românii au reușit să facă un lucru în pas cu secolul. Așa cum și la Arad se fac tramvaie moderne pe care primăriile din România nu le vor, preferând produsele străine, la fel de bune, dar mai scumpe. Important e că românii pot. E ca și cum cercetătorii de la Universitatea din Hârlău ar inventa prima prostituată bionică, dar televiziunile ar prefera tot clasicele asistente TV, mult mai scumpe și fără taci-screen.

La fel de bine am putea să construim și-o variantă mai ieftină și mai accesibilă pentru Bugatti, dar ceva-mi spune că tot originalul, mai scump, va prinde.

Mă surprinde plăcut să aflu că-n România cercetarea face pași mari și serioși, dar propun sistarea oricărui proiect care ține de inovație. Nu putem trimite prima rachetă românească spre Pluto pentru că avem gropi în pista de decolare, prima stație de teleportare trebuie să mai aștepte pentru că n-avem unde s-o punem de mall-uri și cel mai rapid tren din lume, care va atinge 800 de km/h, trebuie să aștepte în garaj până inventăm șina de tren care nu se fură singură.

funny-gif-haters-gonna-hate-train

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.