Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Mihai Sturzu e mai prost decât muzica pe care o cântă

M-am aprins. N-am avut cum. Mulțumesc pe această cale Digi24 pentru emisiunea de aseară. Bună treabă. Mi-a plăcut „Jurnalul de seară” cu Cosmin Prelipceanu. Nu știu dacă-i așa în fiecare seară, dar am văzut altă mâncare de pește. Fără istericale, fără invitați care să se-ncaiere ca animalele. Decent. Prea decent.

Chiar și cu Mihai Sturzu în studio. Dar îi înțelegem prezența. În primul rând e președintele TSD și apoi e frumos să ai în emisiuni și reprezentanți ai minorităților. El a venit din partea social-dumbocraților. Cineva trebuie să țină cont și de băluțele lor din colțul gurii.

După ce au discutat despre Meleșcanu (și cred că au dezbătut și subiectul Turcescu), au ajuns la inevitabila lansare/aniversare de sâmbătă. S-a discutat despre scrisoarea deschisă adresată de Andrei Pleșu lui Radu Beligan (AICI!). Cu o singură excepție, ghici care?, toți invitații au preferat să nu comenteze. Au spus că-s două personalități mult prea importante și nu-i poți da dreptate unuia în detrimentul celuilalt. Sturzu n-a putut să tacă așa cum îi stătea bine și când făcea muzică, și a spus că „Pleșu-i precum un huligan de stadion” pentru jignirile aduse premierului și lui Beligan. Prelipceanu a-ncercat să-l întrebe „bine, dar dacă-l lăuda pe Ponta cum era?”, dar întrebarea a rămas fără răspuns. Așa-i. Pleșu merge la toate meciurile din campionat, aprinde torțe, se bate cu jandarmii și strigă „Pe ei, pe ei, pe ei pe cartea lor!”. E bănuit că-i băsist. Tot ce-i posibil, doar e cunoscut faptul că dacă nu ești cu PSD-ul ești clar cu Băsescu. Totuși nu s-a trezit nimeni din opoziție să reclame oportunismul vedetelor/sportivilor/marilor actori de a se da cu Ponta de dragul unor îndemnizații (vin cadourile electorale). Și scrisoarea lui Pleșu către Beligan conține 95% laude la adresa lui Beligan, dar a folosit atâtea cuvinte pompoase încât Sturzu nu le știe semnificația. Când vreodată într-o lălăială Hi-Q am auzit cuvinte precum „circumstanță”, „pogorăminte” sau „partinice”. E greșeala lui Pleșu pentru că unor oameni le vorbești doar cu „băsist”, „flumos lău” și „șaorma cu mititei”.

Și Sturzu n-a vrut să tacă după episodul ăsta când toți invitații au reușit să-i dea cu firma-n cap. Discutând despre asocierea dintre Ponta și Ceaușescu, am auzit următoarele (reproduc din memorie): „Au trecut ani buni de la Revoluție, Ceaușescu a trecut, trebuie să trecem și noi peste asocierea asta”. Ce nu știe Struțu e că trebuie să moară generația `50, `60, `70, `80, `90, `00 și `10 (ultimele trei categorii fiind crescute și educate de cei trecuți prin comunism) ca paradele pe stadion să fie neutre și vesele precum cele din SUA. Altfel asocierea cu PCR e mai mult decât evidentă. Sturzu nu știe, nu vrea să știe, ori știe, dar de ce să-ți pese când te votează mii de fripturiști pe 100 de lei și-o excursie la București?

În încheiere, hai să râdem cu și despre Sturzu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.