Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Azi ninge, nu?

Glumele despre coerența meteorologilor sunt la fel de fumate precum cele cu Oana Roman sau polițiști, dar parcă vara asta au reușit să ne amețească de tot. Nici fumat dacă eram nu prezentam atâția cai verzi pe cer. Dacă ești ferm convins că știi ce se va întâmpla în următoarele două ore, pentru că așa ai văzut/citit tu, sunt 99% șanse să te înșeli amarnic. Fleașcă de înșelat, nu alta.

Da, pot să înțeleg că planeta se duce dracu și că în curând o să-i vedem pe beduini pe cămile încălțate cu skiuri și Connect-R va cânta, tot bronzat, dar cu accent suedez, dar nu înțeleg cum de am ajuns să evoluăm atât de mult în domeniul telefoniei mobile, avem prăjitoare de pâine cu comandă vocală, dar nu suntem în stare să anticipăm următoarele două ore. Ce nu e în regulă?

Busu și ceilalți de la TV ar putea la fel de bine să prezinte moda sau documentare despre cercopiteci, pentru că de prea puține ori o mai nimeresc în materie de vreme. Și da, datele le primesc de la INMH, dar și ăia ce păzesc acolo? Cum se procedează? Sparg o ceapă și o analizează ca babele din satele uitate de curent electric? Își ling un deget, îl scot pe geam și simt dacă vin norii/umezeala/furtuna?

Toată lumea recomandă Accuweather, dar doar pentru că are Accu(rate) în nume nu înseamnă că e vreo mare sculă. Au fost numeroase cazurile când mă ploua ca pe un maidanez și telefonul îmi indica „Sunny”. Celelalte site-uri de pe internet mi se par la fel de coerente și capabile precum horoscopul din ziarele gratuite împărțite la metrou. De fapt, asta a devenit meteorologia astăzi: un mare truism.

„Azi sunt șanse să plouă, să fie vreme frumoasă, dar mari șanse să fie zi”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.