Fii-tu va avea sâni ca nevastă-ta, dar kfc nkfc

N-ai chef să citești? Ascultă:

Dacă treci prin fața unei școli generale și îi vezi p-ăia „mici” de a VII-a și a VIII-a o să-ți dea creierul eroare pentru o secundă și-o să crezi că ești în fața vreunei facultăți. Sunt toți, și mai ales toate, spre finalizarea pârguirii.

Pe vremea mea, în școala generală, aveam doar câteva colege mai dezvoltate în clasă. Erau și cele mai îmbrățișate.

De majoritatea fetelor din generală m-am despărțit la 14 ani, luând calea liceului, cu imaginea unor copile. Că asta eram cu toții. Copii. Doar ce mijea pubertatea.
Acum văd bărboși la examenele de Capacitate. Îmi fac griji, înseamnă că la Bacalaureat vor avea părul alb. Dar nu mă mir din moment ce unii intră-n șomaj după liceu.
Copilele de 13-14 ani (mă ambiționez să le mai spun copile) ar putea ține piept cu brio oricărei seri nebune de Fratelli și Labagio. Nu ești tentat să le ceri buletin pentru că sunt machiată precum niște corporatiste de 35 care vor să arate de 20 și se îmbracă precum niște mame depresive, pierdute în raionul destinat puștoaicelor. Unde mai pui că unele nici n-au buletin.

Citind am aflat că-s vreo două teorii care să justifice precocitatea generației tinere:

1. viața bună, fără griji majore, o stare generală de beatitudine. Toate astea cică-s responsabile pentru dezvoltarea mai rapidă a organismul. Adică-ți este așa bine ca specie că organismul ar vrea să procreeze mai devreme;
2. rahaturile din mâncare.

Am să mă axez pe al doilea punct.

Când o rudă s-a îmbolnăvit de gută m-am gândit să schimb și eu meniul. Mai puțină vită. Apoi am zis s-o mai răresc și cu porcul, că-i gras. Peștele? Bun, dar se aude prea des că-i plin de dubioșenii. Să trec doar pe legume? Exclus. Pui? Uite că de aici începe distracția…
De ani buni se vorbește despre puii crescuți pe sistem turbo. Cresc mai ceva ca Făt-Frumos din Cuibar. Care-i secretul? Cică-i injectează cu tot felul de mizerii, antibiotice, telenovele, curcuma plus.

Problema e că ce bagă ăia în pui ajunge și-n om.

Ce, n-ai văzut băieți de 12-13 cu sâni de studente? Eleve de 12-13 ani cu bust de mămici?
O știre despre care nu s-a vorbit deloc este aceea că lanțul de pui prăjit KFC va renunța (momentan în SUA) la puiul tratat cu antibiotice importante pentru oameni. Ușurel, nu scot toată mizeria din carne, doar o parte. Și oricum, vor începe cu SUA. Cine știe când vorbim și de alte țări.
Problema (și nesimțirea) e că de-a lungul istoriei multe companii/corporații/produse au belit puțin specia. Chiar trebuie să amintesc de tutun?
Astăzi, KFC-ul ar putea băga doar pui complet sănătos pe piață și – probabil – ar pierde doar puțin profit. Problema nu-i asta. E deranjant când un brand, forțat să facă un lucru corect, începe să se laude clienților cu „îmbunătățirea”.
Poate că vorbesc prea devreme, dar dacă vreodată un lanț de produse fast-food va scoate și 0,0001% din ce are mai rău în el o să vedeți că această mișcare se va transforma într-o campanie de „grijă pentru client”. „Acum, la KFC, puiul e proaspăt și fără antibiotice! Super-cool-fresh pentru tine!”.

Boși, nu-mi comunicați ce vă forțează alții să faceți!

Vreau să-mi spuneți, sincer, „ăăă… clienți? Treaba stă cam așa… puiul ăla de-l haliți voi… nu prea e ca la bunica. Adică, are niște pastile în el, nu-i 100% sănătos. Adică e, dar nu prea. Oricum, acum ne forțează unii să-l mai curățăm puțin așa că SUPER, o să fie mai bun. Dacă mai vreți. Dacă mai aveți încredere…”.
Dar mna, cine mai poate ține piept profitului? Poate generația asta țâțoasă.

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

2 Comments

  1. Despre carnea de curcan ai găsit ceva studii/discuții? Am început sa mai înlocuim pui cu curcan…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *