5 faze memorabile din filmele românești

dem radulescu interpretand rolul unui escroc sentimental

Îmi plac filmele românești. În special cele produse înainte de ’89. Exceptând cioacele făcute de ilustrul Nicolaescu, devorez cu plăcere orice are în componență Dem Rădulescu sau Toma Caragiu. Revăd filmele și sketch-urile cu ei și mereu am impresia că le văd pentru prima dată.

Are creierul o plăcere să șteargă amintirea celorlalte vizionări, doar așa, să mai simtă odată plăcerea replicilor și jocului.

Nu spun că acum n-avem actori și filme bune. Dar într-un Top 5 Replici și Momente Memorabile din filmele românești le-aș plasa p-astea:

Locul 5 -Batalion Disciplinar Terminus Paradis – Căpitanul Burcea

Din păcate pentru film, celebritatea căpitanului Burcea o depășește pe cea a peliculei, dar merită văzut totul, cap coadă, fiind o comedie neagră și murdară. E o radiografie sinceră a ceea ce a fost România după 1990. Un grajd poleit.

Revenind, discursul Căpitanului Burcea este memorabil.

Locul 4 – E Pericoloso Sporgersi – Vizante bătăuș

N-ai cum să nu râzi când îl vezi pe Vizante întruchipând definiția supremă a tocilarului îndrăgostit. N-ai cum…
 

Locul 3 – Cuibul de viespi – Blestemele

Filmul ăsta are prea multe replici amuzante și e păcat să nu-l vezi. Dar îți recomand secvența de la 1:20:22. Cu toate că, serios, vezi tot filmul.

Locul 2 – Astă seară dansăm în familie – Atacul

E greu să găsești „cel mai bun moment” cu Dem Rădulescu. Toate-s bune. Dar p-ăsta îl știm cu toții. Și a rămas cumva în limbajul popular. Ce, tu n-ai agățat niciodată în Loft sau Labagio cu „n-ai vrea să sacrificăm niște mici?”.

Locul 1 – Actorul și sălbaticii – Sfinți impotenți

Pentru mine Toma Caragiu este cel mai bun actor român. Și pentru rolul din „Actorul și sălbaticii”, așa propagandistic și anti-legionari cum e filmul, merită primul loc în topul personal.

 

Sigur mai sunt și altele. Aștept cu plăcere recomandări.
 

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *